Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 15 oktober 2010

Goda och snabba frukostsemlor l


Enligt samma recept som mina tidigare frukostsemlor, men denna gång med rågmjöl och vetemjöl. Ca 60 % vetemjöl, resten rågmjöl.

  • 4 dl varmt vatten
  • 1 msk honung
  • 6 dl speltmjöl
  • 4 dl rågmjöl
  • 1 tsk jäst
  • (solrosfrön el. dyl.)

Allt blandas och degen får stå täckt och kallt över natten.

Följande morgon: töj ut degen till en rektangel ca 16cm*35cm. Vik så att du får en deg på ca 8cm *35cm och skär 8-10 semlor. Strö på lite mjöl. Grädda i 275 grader i ca 8 minuter. Gott!

2 kommentarer:

  1. Min LCHF-diet har inte en chans när det finns av dessa hemma...

    SvaraRadera
  2. menar du torrjäst? det kanske är en dum fråga men jag ställer den ändå ;-) Anna

    SvaraRadera