Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

onsdag 20 oktober 2010

Chokladmoussetårta, tredje gången gillt


Någon kanske tänker att det har börjat gå riktigt nerför med min lchf, men kan säga att jag fortfarande äter strikt lchf. Jag har visserligen bakat mer på sistone, men inte smakat på bakverken som ett par gånger. Vi hade föräldramöte på dagis, och till den bakade jag den hör samma chokladmoussetårtan som jag bakat 3 gånger under de senaste 1,5 veckorna och nu blev den finast!
Samma browniebotten som tidigare, men nu hade jag dubbla mängden mousse, dvs 300g choklad, 4dl grädde och 200g färskost.
Kakan blev jättefin, vet (tyvärr) inte hur den smakade, iom att jag inte själv kunde närvara vid mötet.

4 kommentarer:

  1. Jag tror den fick klart godkänt. Kommentaren "Jag tar hem fatet" möttes av ett ramaskri från personalen som trodde jag även skulle ta hem det som blev över av kakan...

    SvaraRadera
  2. fick godkänt med 10++. Därför frågade jag just efter receptet:). Trots att jag anser mig vara specialist på chokokakor, så var denna kanske ännu godare än mina hittills:). Ska genast laga så barnen också får smaka (o säga igen att Mikaela gör god mat:)

    SvaraRadera
  3. Själva kakdelen borde ha varit mera kladdig enligt min man, så nästa gång ska jag bara ha den ca 25 i ugnen och ta ut den när den ännu är lös.

    SvaraRadera
  4. Pia: roligt att höra! Jag smakade på den följade dag på dagis och den var GUDOMLIG! Och moussens konsistens perfekt!

    SvaraRadera