Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

söndag 17 oktober 2010

Chokladmoussetårta i repris


Gjorde en till chokladmoussetårta idag då sonen firades med goda vänner. Receptet är från Toves sidor Baka baka liten kaka.
Browniebotten
Till en form på 22 cm i inre diameter
  • 100 g choklad
    150 g smör
    1,5 dl socker
    2 ägg
    1,5 dl mjöl
Smält choklad och smör. Häll blandningen över sockret och blanda. Låt svalna till rumsremperatur. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Häll i mjölet. Häll i smord form. Grädda i 185 grader i ca 30 minuter.
Moussen förberedde jag kvällen innan:
  • 100g mörk choklad
  • 2dl grädde
Koka upp chokladen och grädden. Låt stå kallt. Följande dag blandade jag i 100g färskost.
Fuktade kladdkakan med lite stark espresso, för var sugen på lite kaffesmak:) Sedan på med moussen och sist riven mörk choklad på. Jättegott!
Länk till Toves recept på chokladmousse.


2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du tycker om tårtan! Den ser god ut. ;-) Till den här har jag själv använt ett lite annorlunda recept på mörk chokladmousse men det är på experimentstadiet så jag har därför inte skrivit ut det i bloggen. Det "vanliga" receptet verkar ju funka bra det också. :-)

    SvaraRadera
  2. Måste bara kommentera ännu om tårtan. Bakade den alltså för över en vecka sen och smakade just på en bit och den var *gudomligt* god fortfarande! (Tidigare skulle vi aldrig haft kvar av en kaka längre än ett par dagar max, men i dessa lchf tider är allt möjligt!)

    SvaraRadera