Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

lördag 13 november 2010

Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng


Antog utmaningen från LCHF på mitt sätt en grupp på Facebook
Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng – 4 portioner
500 g lammfärs
½ dl grädde
1 vitlöksklyfta
½ röd lök
2 msk hackad färsk rosmarin
Salt och svartpeppar
1 msk olivolja

Fänkålsgratäng
3 fänkål
2 dl grädde
1 paket saffran
Salt och vitpeppar
2 dl riven parmesanost

50 g machésallad
1 knippe rädisor
1 dl rädisgroddar

Gör först gratängen. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva fänkål fint. Koka upp grädde med saffran. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fänkålen och blanda runt ordentligt. Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Skala och finhacka vitlök och rödlök. Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar. Forma till avlånga biffar och trä upp på spett. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna runt om. Lägg upp på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. Servera spetten men fänkålsgratäng och en sallad med rädisor och groddar.
Tillhörande:LCHF på mitt sätt
Tyvärr hittade jag inte rädisgroddar i butiken och spett hade vi inte heller, men gott blev det ändå :)
Jättegott och mycket enkelt att tillreda, och snabbt! På 45minuter hade jag denhär lyxiga middagen klar! Och vilka härliga dofter som spridits i hela hemmet och färgerna på tallriken är en fröjd fär ögat. Perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar