Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

torsdag 24 mars 2011

Vardagen rullar igen






Efter en skön semsester på det karga men vackra Lanzarote är vi nu hemma igen. Tvättmaskinen har gått non-stop från 9-22 sen tisdag morgon och nu ser det ut som om jag bara har en maskin kvar att tvätta.
För att göra livet lite lättare på semesterorten Puerto del Carmen, bestämde vi oss att äta morgonmålet på hotellet. Middagen åt vi också på hotellet 5 dagar, resten på restaurang annanstans. Det fanns en hel del att välja mellan på frukostbordet, men mest kolhydrater i alla de former och sen engelska frukosten med bacon, ägg och bönor. Jag hade svårt att äta bacon på morgonen, så det blev mest bröd, frukt och lite grönsaker.
Middagsbordet var bättre ur lchf synvinkel; mycket olika slags proteiner i form av fisk eller kött, olika slags sallader och omelett eller spansk tortilla. Plus sen en massa kolhydrater i form av pasta, ris, potatis och en hel del kakor till efterrätt.
Min vikt var knappa 1kg mer när vi kom hem än innan vi for. Men nu efter att ha ätit 2 dagar ganska strikt lchf är vikten normal igen :)
Vi var i nationalparken Timanfaya där jag beställde en Tortilla Timanfaya, helt ok till smaken, men ingen smaksensation, till skillnad från själva naturen utanför som var otroligt fascinerande.
Vi var även på en vintur till bl.a. El Grifo, den bästa vinproducenten på Lanzarote. Vi fick smaka på två olika slags vita viner, en söt och en torr och speciellt den torra var riktigt god. Den söta var mer en aperitif.

Vi besökte även två andra mindre Bodegor, men jag tyckte vinerna där inte smakade något vidare alls, snarare både luktade och smakade illa.

Ur kulinarisk synvinkel var resan inte en höjdare, men det var vårt eget val. Ingen skulle om kvällarna ha orkat börja leta efter en bra restaurang. Men som sagt, maten på hotellet var ok.
Nu när man ser ut från fönstret på den hårda stormen och tidigare idag snöyran, så längtar jag redan tillbaka till det varma Lanzarote, där temperaturen som mest var omkring 30 grader och människorna mycket vänliga. Dottern tyckte dock att de var för vänliga, tillslut blev hon väldigt blyg för alla främmande människor som kom och hälsade på henne " Inte hola" sade hon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar