Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 10 april 2009

Rotfruktspannkaka med chèvre



Surfade igår kväll på några matbloggar och fastnade för den här pannkakan på Om jag var din hemmafru  iom att vi hade chèvre i kylskåpet. Förvånansvärt god, sade pappa om lunchen. Chèvreskivorna såg ut som smältande snö, så pannkakan fick namnet "Den sista snön". Ändrade igen min vana trogen lite på det ursprungliga receptet. 

Vispa äggen pösigt, lägg till saltet och mjölet. Blanda i först hälften av mjölken och när smeten är jämn tillsätts resten. Riv morötterna och rovan och blanda i. 225 grader 20 minuter. TIll sist ca 150g chèvre i skivor på pannkakan och in i ugnen för 2 minuter. Servera med lönnsirap.

  • 3 ägg
  • lite salt
  • 2dl speltmjöl
  • 1dl vetemjöl
  • 5dl mjölk
  • 3 morötter
  • 1 liten rova
  • 150g chèvre
  • lönnsirap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar