Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

söndag 19 april 2009

Passionsfruktsdessert med havreflarn


Den här efterrätten såg vi Sara La Fountain tillreda förra hösten i ett varuhus i Hagalund. Jag är inte speciellt förtjust i själva kocken, men efterrätten är supergod. Som vanligt, har jag igen ändrat lite på det ursprungliga receptet.
Passionsfruktsgrädde
  • 5dl grädde
  • 2msk lemon curd
  • 5 passionsfrukter
Vispa grädden. Blanda lemon curd och passionsfrukterna i en annan skål. Blanda ihop.
Sara dekorerar med hallon och krossade pistagenötter och serverar desserten med Jules destroopers våffelkex, men vi gjorde igår en sats havreflarn från Leila Lindholms A Piece of Cake istället.  Jag minskade sockermängden till 1dl  (2 dl i receptet) och det fungerade jättebra.
Havreflarn
  • 150g smör
  • 2dl havregryn
  • 1dl socker
  • 1/2dl vispgrädde
  • 1/2dl ljus sirap
  • 2dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda i havregryn, socker, vispgrädde och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver skilt och blanda i smeten. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Det blev 20 ganska stora kex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar