Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 6 maj 2011

En hemmamammas vårsallad


Mixade idag ihop en härlig, vårig och jättegod sallad.
  • Mangold
  • issallat
  • ärtskott
  • 1 avokado
  • 3 stjälkar sparris
  • 2 skivor getost
  • 3 skivor kallrökt lax
  • några valnötter
  • salt
  • peppar
  • 2 msk pressad saft av citron
  • olivolja
Koka sparrisen några minuter i lättsaltat vatten. Dela sedan sparrisen i bitar, blanda den med avocadon, som du först skär i bitar. Pressa över citron och salta och peppra.
Lägg salladen, ärtskotten och mangolden på ett fat, blanda i avocadoröran, lägg till getost, lax, och valnötterna. Ringla över lite olivolja. Jättegott!

3 kommentarer:

  1. ...här föresten ett Saperetips. Kopierat från Allebarnsrättens blogg, (en jämförelse mellan grova bitar/ finrivet och pure): Duka upp grönsaker, exempelvis morötter, äpplen, päron av olika sorter, kålrot, gurka. Smaka på hela bitar, sedan grovt respektive fint rivna på rivjärnet. Mixa morötter och äpplen till purékonsistens. Prata om hur konsistensen påverkar smaken. Blir smaken mer koncentrerad ju mindre bitar man delar den i? Smakar puré mest?

    SvaraRadera
  2. Jättebra Saperetips :) Ska prövas!

    SvaraRadera