Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

onsdag 23 februari 2011

Sportlovsbak

Mycket fyllig och ack så god!
Sonen hemma i angina och fint väder ute.
Något roligt måste man hitta på.


Ugnsbanan, som sonen sett på Buu-klubben och som han lagade själv.
  • En banan
  • 5 bitar mörk choklad
Sonen skar längs med bananen och stoppade chokladbitarna i klyftan. Ca 10 minuter i 175 graders ugn. Skär sedan i lämpligt stora bitar. Mycket söt, så en banan räcker bra till åtminstone 2-3 personer.
Havresemlor
Så blev det också havresemlor enligt ett recept från Operation skolmat som även Malin i Malins mat prövat, kolla här. Hade inte jästbrödsvetemjöl eller havrekli, så bytte ut det mot Manitoba Cream mjöl och vetekli. Mycket goda semlor!


Ca 18 stora semlor och en enorm batong blev det av degen!
Till middag blev det en snabb gratäng med potatislökblandning blandad med en burk med makrill i tomatsås, 2,5dl grädde och ost ovanpå. Gott!
Till efterrätt åt vi en god fruktsallad. Pojkarna var förtjusta att få äta från varsin melonskål.
och sist men inte minst, min favoritchokladkaka, även den från Malins mat. Denna har jag gjort även tidigare. Mycket fyllig och god!




4 kommentarer:

  1. Ja, bakning är ju roligt. :-) Chokokakan (och allt annat också) ser jättegod ut! Måste fråga om mjölet (Manitoba cream) har du fått tag på det i Finland? Skulle gärna testa det men har fått för mig att det bara finns att köpa i Sverige?

    SvaraRadera
  2. Hej Tove!
    Jag har köpt Manitoba Cream i Sverige, har inte stött på det i Finland.

    SvaraRadera
  3. Ok, det var det jag gissade. En till produkt att lägga på inköpslistan till nästa Sverigebesök då. :-)

    SvaraRadera
  4. Wow vad härliga grejer! Särskilt fruktsalladen var ju såå vacker!

    SvaraRadera