Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

torsdag 17 februari 2011

Skolmaten i focus 15.2.2011

Att få delta i ett så inspirerande seminarium om skolmat är inte vardagsmat för en hemmamamma!
När vi steg in genom dörren till Practicum önskades vi välkomna av en stor och färgrann salladsbuffé med något för var och en. Stjärnkocken Michael Björklund hade av många basråvaror skapat en salladsbuffé de luxe!
Det var roligt att se krafterna bakom Operation skolmat; Harriet Strandvik och Carola Sjödahl från Marthaförbundet. På seminariet fanns många intressanta inbjudna gäster som den sgs kvinnodominerande publiken fick ta del av; förutom Michael Björklund, även kocken Paul Reuter, den energiska Närpespolitikern Emina Arnautovic samt en ganska ex-tempore gäst, nämligen Mats-Eric Nilsson! Att så många engagerade människor med olika slags bakgrund samlats kring skolmåltiden är livsviktigt för våra skolkök. Ja, som Mats-Eric Nilsson kommenterade "Mat och måltid är större än det som finns på tallriken".
I slutet av seminariet belönades Mikaelsskolan i Ekenäs som det bästa skolköket i Svenskfinland! Fyra andra skolkök fick hedersomnämnande.
Väntar med spänning på fortsättning; seminarier, utbildningar, kortkurser och annat intressant som jag kunde ha nytta av i framtiden. Men vad ska jag göra? Det är ännu ett stor frågetecken.

2 kommentarer:

  1. låter som ett intressant seminarium! :)

    SvaraRadera
  2. Ekocentrias kortkurser rekommenderas! Nästa är den 16.3 i Helsingfors (en halvdags kurs) och handlar om ekologisk mjölk/ D-vitamin. Kolla ekocentrias hemsida.

    SvaraRadera