Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

måndag 6 december 2010

Finlands 93. självständighetsdag!






Med julstämning i huset, ljus, julstjärnor och tomtar överallt och med en doft av jul har vi firat Finlands självständighetsdag idag. Barnen har bakat pepparkakor, julstjärnor och kokostoppar hela eftermiddagen! Mannen stod för lunchen; blåmusslor i vittvinssås. Gott! Jag hjälpte till med barnens bakande och gjorde dessutom den varma havtornsdrycken igen, den är såååå god! Till middag blev det baconlindade biffar med trattkantarellsås som min man fixade, så mer om det säkert på hans blogg :) 6-åringen rullade alldeles själv kokosbollarna, kolla hur fina de blev!
Lchf kokosbollar:
  • 50g smör
  • 200g kokosflingor
  • 2 ägg
Allt blandas och rullas till ca 20 bollar. Gräddas i ca 15 minuter i 175 graders ugn. De är i sig själva ganska smaklösa, tänkte doppa dem i lite choklad och se om de blir godare. Eller kanske som tilltugg till en sötare dryck?


Men det bästa som hänt idag är att en liten pojke kommit till världen, min syster i Oslo fick sitt andra barn för ett par timmar sedan! Härligt! Vilken fin dag han valde att födas på, på självaste Finlands självständighetsdag och i ett fantastiskt snöväder! Längtar redan att få se min gudson! Välkommen till världen lille vän!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar