Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 21 maj 2010

4 års kalas för dagiskompisar i morgon


... och nu har vi de härliga, sega katalanska marängerna gjorda.  Gjorde enligt mitt gamla vanliga recept dvs Leila Lindholms recept från A Piece of cake. Den här gången gjorde jag 80 små och några längre pinnar, och en stor platta. De ser lite bleka ut, man kunde ha haft mera karamellfärg, men tyckte nu redan att jag hällde en hel del färg.
Maränger:

  • 7 äggvitor
  • 5 1/4 dl socker
  • saften av 1/2 citron
  • karamellfärg


Ställ ugnen på 130 grader. Vispa äggvitor, socker och citron för hand i en skål av rostfritt stål i vattenbad över kokande vatten tills sockerkristallerna smultit. Ta bort skålen och fortsätt att vispa med elvisp tills marängen svalnat och stelnat. Jag vispade i ca 15 minuter! Sedan droppade vi i karamellfärg. Vi gjorde både ljusgula och ljusgröna maränger.
Spritsa på bakplåtspapper och lägg i ugnen. Dessa små maränger var i ugnen ca 40 minuter. Återkommer med bilder när kameran kommer hem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar