Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 16 april 2010

Sockerfritt för barnen

Vi har varit jättestrikta med socker till våra barn. De har varit 2 år då de fått smaka på det söta. Men som vi vet så börjar de intressera sig för det andra äter mycket tidigare och vi har löst det på så sätt att jag bakat en egen kaka åt dem. Nu börjar det bli dags att baka en egen kaka åt lillasyster, som tur är hittade jag mitt recept häromdagen. Skall försöka baka den till helgen när barnens Sverige kusin som är 1,5 år kommer och hälsar på. Kan hända att hon också uppskattar den :)

Stockmann säljer ett slags kex som är sötat med äppeljuice, av den har barnen fått ibland. Ingen annanstans har jag hittat osockrade kex. 

Med våra två äldre barn har det fungerat jättebra fast de inte fått äta det vi ätit, vi har alltid haft något hälsosammare åt dem. Godis äter vi inte alls, och pojkarna har bara fått godis enstaka gånger på kalas under det senaste året. Under påsken fick de alldeles för många ägg, men de åt kanske 3 var under helgen, sen har de inte ens frågat efter dem!!!

Däremot bakar vi och det får de alltid smaka av om de vill. Tusen gånger hälsosammare än de där hemska e-tillsatserna som butikens kakor och godis ( och allt annat) är fullproppade med.  

Pojkarna älskar att baka, men inte nödvändigtvis att äta det söta. Lillebror som fyller snart 4 år, ville tex inte alls smaka på brödost-lingonpajen som pappa bakade häromdagen. Han är inte heller förtjust i glass eller korv för den delen heller. Konstig unge :) Men en härlig sådan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar