Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

söndag 18 september 2011

Barnkonsert på Musikhuset



Idag var jag och barnen på barnkonsert i Musikhuset i Helsingfors. Själva konserten gick på finska, vilket sönerna inte var så förtjusta i. Dottern verkade inte bry sig :) Men nog tycker jag att det brukar vara mera fart på de svenska barnkonserterna, eller är det bara språket som gör att det känns roligare?

Nåja, lite språkbad skadar ju inte, så 45 minuter lyssnade vi på de olika " djuren" som sjöng och spelade. Jag passade på och begrundade själva konsertsalen, som var väldigt fin och på något sätt väldigt harmonisk i sina mörka trädytor och glasfasad.

Efteråt fick barnen äta sin ostsmörgås vid ett av borden. Vi beundrade ännu det stora konstverket i aulan och sen själva huset utifrån.

Efteråt köpte vi dyyyra karelska piroger från Maatilatori. Och sen glass till efterrätt från Kampen.

Eftermiddagen pysslade vi diverse födelsedagskort till kusinen i Sverige som fyller 3 år. Dottern tyckte, då hon pysslat klart att " nu far vi på kalas" :) Lite nyponhalsband gjorde de två yngsta barnen också.

Om vi började dagen med trevlig konsert på Musikhuset så avslutades den tidiga kvällen med konsert av 7 -åringen här hemma. Han var så arg och trött. Han somnade kl. 7.30...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar