Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

tisdag 22 december 2009

Citronrutor

Hittade ett intressant recept på citronrutor i Hembakat- tidningen som jag prövade i går. De blev riktigt goda och kunde kanske varit ännu syrligare smak på dem. Så nästa gång skall det bli lite mera citronsaft och citronskal. 
Deg:
  • 2,5dl vetemjöl
  • 1/2dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150g smör


Allting blandas och plattas ut i en form på ca 20*25cm. Förgrädda botten i 200 grader i 12-15 minuter.


Citronkräm:


  • 3 ägg
  • 2dl socker
  • 1/2dl vetemjöl
  • skalet av en stor ccitron
  • 6 msk citronsaft
  • florsocker att pudra över


Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Häll på botten och grädda 8-10 min. Citronkrämen skall vara lös då kakan är färdig, den stelnar efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar