Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 4 juni 2010

Tigerkaka med mandelmassa



Jag använde exakt samma recept som senaste gång. Dekorerade med lite lingon. De syrliga lingonen passar bra ihop med den söta kakan.

Här kommer receptet:
3 ägg
2,5dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1dl mjölk
3,5dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100g mandelmassa
chokladsmeten:
50g smör
3msk kakao

Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Riv mandelmassan och blanda i smeten. Häll i en smord form. Gör chokladsmeten och lägg små klickar ovanpå äggsmeten. Bred ut den ordentligt med sked över hela kakan, så blir det ett vackert mönster, nästan som marmorering, då de olika smeten blandas.

Om man vill att själva chokladsmeten blir sötare, kan man antingen använda O'boy kakaopulver eller sockra kakopulvret. Själva kakaosmeten är inte god i sig själv, men i kakan tycker jag den är bra, iom att resten av smeten är så söt.

Gräddas i 25 minuter, om den är längre blir den lite för torr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar