Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

torsdag 17 september 2009

Farmors knapriga blåbärspaj från A Piece of Cake


Stackars oss.... Vi hade lite lingon och blåbär som måste användas, så jag konsulterade genast Leila Linholms A Piece of Cake, där jag hittade följande recept som verkade lovande.
Havrebotten:
  • 175g smält smör
  • 3dl vetemjöl
  • 1,5dl socker
  • 1,5dl havregryn
Allting blandas och degen trycks i en pajform. Lämna lite deg kvar för att smula över pajen. Pajen förgräddas i ca 15 minuter i 175 grader.
Under tiden blandas själva fyllningen:
  • 250g färska bär ( lingon och blåbär i min paj)
  • 2dl hemgjord blåbärssylt
  • 1msk balsamvinäger
  • 2 msk maizenamjöl
Fyll skalet med bärblandningen och strö över havretoppningen. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Serverades med vaniljsås. 
En jättegod paj, det gräts krokodiltårar då det bara serverades en bit per pojke....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar