Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 10 februari 2012

Små kockar i köket!

Min 5,5-åriga son meddelade mig häromdagen att han vill baka bananmuffins. Såna som de bakat i kockskolan på dagis :) Eftersom vi varken hade ägg eller banan, fick vi handla först. Väl i butiken, fick hand plocka äggen, väga dem och sen visste han att vi behövde 2 bananer. Sen blev han inspirerad; han ville ha både lime och citron, gul och grön kiwi och sen tyckte han ännu att vi skulle pröva på Pepino, en exotisk frukt :)

När han senare  blandade ihop smeten, hade jag en specialist i köket som visste precis hur man skulle göra. Bananerna på dagis var mjukare, smeten skulle fyllas bara till hälften för att smeten stiger lite osv.

Muffinsarna blev riktigt goda, trots att jag ändrade lite på hans ursprungliga recept. Jag bytte en stor del av vetemjölet mot mandelmjöl. Måste återkomma med hela receptet senare. Och lillkocken var mycket nöjd med slutresultatet. Men följande dag tyckte han inte längre om dem, de var inte lika saftiga längre.

Följande dag meddelade han att han ville laga chokladbollar :) Hela 56 st blev det och jag hade en stolt liten kille som gärna bjöd alla gäster på sina goda chokladbollar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar