Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

måndag 9 juli 2012

semester!

Har haft en underbar semester hittils, regn kanske högst en dag sen 20.6! Det lär ska ha regnat i södra Finland medan vi firade midsommar med mina systrars familjer i Umeå :) Helt rätt ställe att vara på på alla sätt! Barnen stortrivdes mitt ute på landet med alla djur och älven precis vid huset.

Riktigt hett var där också några dagar, sedan lämpligt varmt resten av tiden. Dagen då vi kom hem regnade det, vilket inte störde oss iom att vi satt i båten hela dagen. Och det fina vädret fortsatte i Molpe, dr vi stannade några dagar.

Nu har vi varit på lande några dagar med mycket bättre väder än vad som hade utlovats. Åskvädret hördes i bakgrunden när vi simmade i går. I förrgår kväll hade vi en fantastisk kväll, vi simmade en lång stund och bastade emellanåt. Igår regnade det lite grann, men passade på att föra pojkarna på Ice Age 4 i Ekenäs :) Jag och dottern gick på Helene Stjerfbecks utställning och sen på cafe Wilda med afrikansk musik. Senare åt vi middag på Albatross och glass på bryggan. En mycket lyckad dag i ett soligt Ekenäs! Här kunde man ju nästan bo, sommartid :)

Huggormarna verkar tyvärr ha hittat till vår gård :( Flera stycken lär ha varit här redan denna sommar, den senaste igår vid barnens lekplats :( Ifjol såg vi också en orm riktigt nära huset. Inte roligt.

Det verkar bli ett bra kantarellår i år, i förrgår plockade vi årets första kantareller, 1l av det goda :) Blåbär har barnen plockat också, och smultron.

Och semestern fortsätter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar