Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

tisdag 19 juni 2012

Årets första kantarellpaj!

Årets första kantarellpaj åkte precis in i ugnen!

Har ett "tömma kylskåpet " projekt på gång. Hade flera gräddfilar, färskost och grädde som jag ville bli av med, så har de senaste timmarna stått i köket.


Botten:
150g smör
1,5dl grahammjöl
1,5dl vetemjöl
2msk kallt vatten

Fyllningen:
2 lökar
kantareller
svart peppar
salt

3dl riven ost

smeten:
100g färskost
2dl gräddfil
1dl grädde
paprika

Blanda alla ingredienser till botten. Ta en ugnsform och tryck degen i den.
Stek kantarellerna och den hackade löken, salta och peppra. Häll i formen, riv osten och blanda ihop smeten som du häller ovanpå. In i ugnen, 175 grader ca 25-30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar