Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

tisdag 2 november 2010

Sivanandakex enligt Marthorna


Jag har bläddrat ganska Aktivt i Marthornas kokbok under helgen som det märks... Idag bakade jag tillsammans med tre dagisbarn Sivanandakex ( pust vilket svårt namn att komma ihåg, har det något med yoga att göra?). 
Kexen är inte så söta, utan har en ganska stark smak av ingefära.  Jag ändrade lite i det ursprungliga receptet, så här gjorde jag. 
Ca 15 kakor:
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl speltmjöl 
  • 2 dl råsocker
  • 1½ tsk kanel
  • ½ tsk muskot
  • 1½ tsk ingefära
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl vatten
Allt blandas ihop. Kakorna flyter inte ut i ugnen som havreflarn gör, så platta ut dem ordentligt, ifall du vill ha tunna kakor. vI gjorde lite tjockare.
Grädda i 200 grader, ca 12–15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar