Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

måndag 22 november 2010

Härlig cheesecake med citron


Fick lust att pröva baka en cheesecake, det är ganska länge sen jag bakat en. Surfade lite på nätet och hittade på www.cheesecake.nu ett enkelt recept. Istället för vetemjöl, satte jag 2 msk kokosflingor i. 


Botten: 

  • 15 digestivekex
  • 75 g smör
Fyllning:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kokosflingor
  • 4 ägg
  • skalet av en halv citron


Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och blanda till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform. 

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke. Blanda ner kokosmjölet.

Rör ner äggen  ett i taget så att de blandas ut ordentligt i smeten. Riv citronskalet och häll i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. 




Kakan blev jättegod, kan verkligen rekommendera. Det skulle ha passat bra med lite hallon och hallonsås till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar