Jag vet inte vart dagen tog vägen idag, men plötsligt var klockan halv tre och jag var vrålhungrig. Hade inte hunnit äta annat än frukost. Flickan hade i sin tur ätit en tidig lunch, så jag glömde bort hela maten. Nåja, hittade i Anna Halléns bok om LCHF mat en rätt med renskav och zuccinipasta som lät snabb och bra. Själva renskavsgrytan ändrade jag på enligt vad vi råkade ha i kylskåpet så det blev så här.
Min renskav
- 480g djupfryst renskav
- 3msk smör
- 1 stor purjolök
- 300g kantareller
- 5 cm chèvre ost
- 5 dl grädde
- rosmarin
- svartpeppar
- salt
Zuccinipastan
- 3 zuccini
- salt
Jag brynte köttet i smör. Sedan skar jag purjolöken i skivor och stekte den med köttet. Kantarellerna stekte jag i en annan stekpanna, och blandade sedan med köttet. Blandade i chèvren och grädden och kryddorna och lät småputtra i 5 minuter.
Zuccinin skivade jag med en osthyvel och hällde dem i lättsaltat kokande vatten för ca 10 sekunder.
Serverade med lingonsylt och granatäpplen.
Det här var nog absolut en lyxig och snabb lchf maträtt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar