Hela familjen bakade muffinsar på söndagen. Det är länge sen jag öppnat Leila Lindholms A Piece of cake, så nu var det dags. Hennes muffinsar blir såå goda. Denna gång blev det saftiga och goda äppelmuffinsar.Barnen tyckte det var jätteroligt att få vara med och laga smeten och att efteråt få dekorera med kristyr var ju hur roligt som helst!
Muffinssmet grundrecept:
- 100 g smör
- 2 st ekologiska ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- skalet av en ekologisk citron
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Fyllning:
- 3 st stora äpplen
- 1 msk smör till steknibg
- 2 msk strösocker
- 2 tsk malen kanel
Kristyr till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar