Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

onsdag 22 april 2009

Speltbaguetter


Jag brukar föredra speltmjöl vid bakning. Igår kväll bakade jag speltbaguetter enligt ett recept från Birkkalas speltmjölpåse. De har bra speltprodukter, kolla på deras hemsida på intressanta recept.  Jag tycker att brödet blir för kompakt om man använder enbart speltmjöl, därför brukar jag oftast byta ut  1/-1/5 mängden mot vetemjöl.
3 små baguetter
  • 4dl vatten
  • 1 påse torrjäst
  • 5dl Birkkalas halvgrova speltmjöl
  • 5dl vetemjöl
  • 1dl solrosfrön
Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sedan i det varma vattnet och knåda fort till en deg. Dela degen i tre bitar och baka genast baguetterna. Låt jäsa. Gräddas i 200grader i ca 25. minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar