Den här efterrätten såg vi Sara La Fountain tillreda förra hösten i ett varuhus i Hagalund. Jag är inte speciellt förtjust i själva kocken, men efterrätten är supergod. Som vanligt, har jag igen ändrat lite på det ursprungliga receptet.
Passionsfruktsgrädde
- 5dl grädde
- 2msk lemon curd
- 5 passionsfrukter
Sara dekorerar med hallon och krossade pistagenötter och serverar desserten med Jules destroopers våffelkex, men vi gjorde igår en sats havreflarn från Leila Lindholms A Piece of Cake istället. Jag minskade sockermängden till 1dl (2 dl i receptet) och det fungerade jättebra.
Havreflarn
- 150g smör
- 2dl havregryn
- 1dl socker
- 1/2dl vispgrädde
- 1/2dl ljus sirap
- 2dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar