Blev inspirerad av ett recept jag hittade i någon gratistidning, kanske Birka på kycklingpaj med aprikoser på.
När jag bakar något saltigt, följer jag sällan receptet till 100 %. Den här gången bytte jag bl.a. aprikoserna mot persikor. Barnen tyckte persikodekorationerna såg ut som solstrålar, därav namnet solpajen. Pajen blev god, barnen gillade den.
Pajdeg:
- 2dl speltmjöl
- 1dl vetemjöl
- 125g smör
- 3msk kallt vatten
- 300 strimlad kyckling
- 2msk olja
- 1 hackad lök
- 1/2dl hackad persilja
- 2msk Thai sweet chilisås
- svartpeppar
- 2dl riven goudaost
- 3 ägg + 3 dl mjölk + svartpeppar
- 1 burk persikohalvor i egen juice
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaÄven pappa gillade den! Lite getost eller aura hade gett lite extra pappasmak åt den. Jag trodde det var persikor, inte nektariner.
SvaraRaderaJavisst, var det persikor :)
SvaraRadera