Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

måndag 20 april 2009

Marmorerad kladdkaka


Jag hade en påse med svarta vinbär som måste ätas upp, så blandade ihop en av mina favoritchokladkakor igår. Receptet är taget från Ninnis Goda

Jag har lagat kakan flera gånger redan, men alltid använt svartavinbär istället för hallon. Vi hade bara 210g choklad ( 300g i receptet), men det gick bra ändå :)

ca 15 rutor
Ugn 175 gr.


Chokladsmet:
210 gr mörk choklad (jag använder oftast 70 %)
200 gr smör
2 dl socker
4 ägg
3 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 gr cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk mjöl

2 dl svartavinbär

Smöra och bröa en ugnsform, 20x30 cm.

Smält choklad och smör i mikron. 
Vispa ägg och socker ljust och poröst.
Rör i den smälta chokladen och smöret, och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker.
Blanda till en slät smet.

Vispa i en annan skål ihop cream cheese-smeten.

Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner bärenöver hela ytan.

Grädda ca 25 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar