Men jösses vad spaghettipumpans skal var hårt! Mina två McKnife-knivar hade svårt att klara av det! Mina händer var ömma länge efter att ha försökt skala pumpan. Men det lyckades till slut.
För några veckor ssedan var jag på Geitmyra matkulturcenter för barn i Oslo och där lagade barnen en pumpasoppa, ohh vad den var god! Annorlunda än den jag lagade idag, men båda var riktigt goda.
Pumpasoppa
- 1 butternut pumpa
- 1 spaghettipumpa
- 2 lökar
- 2 vitlöksklyftor
- riven ingefära
- saften av 1/3 citron
- peppar
- 1/2 burk kokosmjölk
Skär pumporna i bitar och koka dem i vatten. Lägg i resten av ingredienserna och låt småkoka tills pumpan är mjuk. Mixa i en mixer! Servera med hackad koriander och basilika samt grynost! Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar