Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

tisdag 15 november 2011

Egen moussaka

Min egen mousaka både till lunch och middag. Jättegott med en härlig mjuk smak!

Köttsåsen:
  • 400 stekmalet
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g passerade tomater
  • 1 burk crème fraîche
  • 3msk torkade trattkantareller
  • svartpeppar
  • kanel
  • paprikakrydda
  • oregano

  • 1 aubergin
  • stent bacon
  • riven parmesan


Bryna löken och vitlöken i smör och olja. Lägg i köttet. Efter att köttet är ok, tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra en stund. Under tiden skär auberginen i tunna skivor och stek dem en kort stund i olivolja.
Varva i en ugnsform malteköttsås, auberginskivor och bacon. Till slut en massa riven parmesan på. ca 30 min i 200 graders ugn. Serveras med en fräsch sallad till!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar