Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

lördag 10 september 2011

Zumba, pizza, bulla och meatazza


Lördagen började riktigt bra med zumba. Andra gången i mitt liv, första gången var nog lite roligare, hängde liksom lite bättre med då på det andra stället.
Ensam hemma med äldsta och yngsta barnet. Biblioteksbesök och till butiken. 7-åringen ville att vi skulle laga pizza idag, så pizza it is. Så han lagade en egen pizza åt sig ( med bl.a. skinka, ananas och tomat + 2dl olivolja ovanpå :), lillasyster en åt sig med enbart ost och olivolja på och jag ville pröva på en meatazza.
Meatazza:
  • 1/2kg köttfärs
  • massor med kryddor; svartpeppar, paprika, pizzakrydda, timjan
  • 1/2burk crème fraîche
  • 3/4 burk krossade tomater
  • ketschup
  • lökringar
  • skivade tomater
  • paprika
  • skinka
  • ost
Blanda kryddorna i köttfärsen och platta till färsen i en form. Grädda i 200g ca 15 minuter. Lägg sedan på fyllningen och in i ugnen igen i en kvart ungefär. Riktigt gott, en slags köttfärsbiff med sås ovanpå :) (Åt resten följande dag och det var riktigt gott! Skall definitivt laga det någon dag igen.)


Helt själv, från början till slut.
Senare på kvällen gjorde sonen en bulladeg som han och systern sedan fick baka kanelbullar av. De hade jätteskoj! Lillasyster kunde också kavla fint, men överdoserade lite med sockret, det fanns ett stort berg av det på den kavlade bulladegen. Vi grävde fram degen och tog bort det mesta sockret... Nu väntar de på sitt speciella lyxkvällsmål; varm kanelbulle med mjölk :)

Några dl överlopps socker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar