Det är ett tag sen jag lagade morotslåda senast, men i morse fixade jag och dottern saken. Vi använde samma recept som jag bloggat om redan 2009.
- 2dl ris
- 1l mjölk
- 8 stora morötter
- 2 skorpor
- 1dl grädde
- 2 ägg
- muskot
- salt
- peppar
Kokade en risgrynsgröt i morse. Skalade och skivade morötterna, körde dem i mikron 8 minuter. Blandade grädde med 1/2 dl skorpmjöl ( som jag mixade själv av skorpor) och lät det svälla en stund. Blanda sedan i allting och lägg i en låg ugnsform. Strö över skorpmjöl. 1h i 175 graders ugn.
Dottern ville göra allting själv, en typisk 2-åring... Det var inte mycket jag fick hjälpa till. Hon fick tom försöka knäcka ägg och hon lyckades med båda äggen! Wow, säger jag!
* tittar förvirrat på väggkalendern - nä, det är nog inte jul ännu! * :D:D Fint att inte alla tar kalendern så på fullt allvar. Så morotslåda är inte julmat för er?
SvaraRaderaHaha :) Det var faktiskt en julmat hos oss då jag var liten. Min mormor gjorde en härlig morotslåda alltid till julen och i något skede då jag flyttat hemifrån gjorde mormor morotslåda åt oss som jag frös in och vips var det inte längre en julmat :)
SvaraRadera