Nu hittade jag ett recept med enbart choklad och ingen kakaopulver, som mitt förra recept också innehöll. Jag lämnade bort majssirapen och bredde på den färdiga aprikossylten, för övrigt följde jag receptet. Bilden är tyvärr inte de bästa, men ger en bild om mäktigheten :) Receptet finns här.
- Ingredienser
Tårtbotten
200 gram mörk choklad - 120 gram mjöl
nypa salt
150 gr finmalen mandel
8 stora ägg 100gram strösocker
150 gram osaltat smör
1 tsk vaniljsocker
200gr aprikosmarmelad
Choklad glasyr
275 gram mörk choklad
80 gram osaltat smör
Grädda i en 28cm smord form i 50min på 160 C°
Låt tårtbotten svalna i formen i 15 minuter innan du tar bort den från formen.
Jag delade botten i tre delar och bredde på aprikosmarmeladen.
Smält chokladen och smöret i vattenbad och låt glasyren svalna lite grann innan du häller den på kakan. Låt kakan stelna i kylskåp.
Åååå den ser ljuvlig ut. Jag vill ha!!! Måste nån dag satsa och utveckla en vetefri sachertårta.
SvaraRadera