
Vi åt sen middag ikväll. Jag köpte fina auberginer i veckan, och hittade ett gott recept på Vanilla Skys blogg i dag :)
Gjorde annars helt enligt receptet förutom att jag bytte ut löken mot vårlök och att jag gjorde en dubbelsats + att jag gratinerade med parmesan.
Kanske inte så vackert, men riktigt gott!

Dottern fick själv rada sparrisen, riva lite parmesan och krydda äggstaningen samt hälla den och osten ovanpå!
Tyvärr råkade vi bara ha vit sparris, men blev så sugen på att pröva laga en sparrispaj, för har aldrig gjort det tidigare. Pajen doftade underbart, men den vita sparrisen smakade inte så mycket i pajen. Konsistensen på pajen blev bra, men nästa gång skall jag göra med grön sparris, så som det ursprungliga receptet också hade.

Skojigt annorlunda recept. Blev sparrisen verkligen mjuk? Den var rå när ni radade dit den?
SvaraRaderaSparrisen måste skalas innan så blir den bra iom att den sen täcks med äggstaning. Tyvärr glömde jag göra det då mitt i natten när vi lagade den. Jag har nu även grön sparris skall laga samma paj, men även tillägga getost på + skala sparrisen.
SvaraRadera