Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

måndag 6 december 2010

Varm havtornssaft med apelsin


Blev inspirerad av denna kryddiga dryck på Malins mat-blogg. Ändrade igen lite på receptet och min varma dryck, som mannen också gillade bestod av:

  • 1/2 dl havtornssaft
  • 2dl vatten
  • 0,4 dl socker
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 kryddmått riven ingefära
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång

Kokade upp allting, lät sedan sjuda i ca 15 minuter, silade och serverade. Gott!

4 kommentarer:

  1. Låter gott, men tycker lite synd om dom stackars c-vitaminerna under den långa kokningen? :(

    SvaraRadera
  2. Bra poäng Nina! Skall nästa gång koka upp allt annat utan saften och först i slutet hälla i saften för att få ut allt det goda ur havtornssaften!
    Vill förresten tipsa om att Lidl säljer billig inhemsk osötad havtornssaft, 5,90 eur /0,5L

    SvaraRadera
  3. Hej vad bra tips om Lidl, tack!

    SvaraRadera
  4. HAde tydligen tittat fel på priset... 6,90 eur/0,5L är det rätta priset, eller var. Idag var det slut på saften :( På Stockmann kostade exakt samma flaska 8,80, i S-Market 7,90.

    Kokade idag allt annat än saften, som jag tillsatte helt i slutet. Lika gott! Åtminstone mina två minstingar tyckte om saften, lagade den till mellanmål på dagis idag. Ska bli spännande att höra vad resten av barnen tyckte om den ( var alltså inte längre på jobb vid mellistid, mina barn fick smaka innan vi åkte hem).

    SvaraRadera