Oj, vad det var länge sen jag ätit paj! Idag bakade jag tre pajer, två vanliga och en LCHF. Det blev räk och tonfiskpaj och sen en bacon och trattkantarellpaj med vanligt botten. LCHF pajen hade bara bacon och trattisfyllning, lämnade bort bottnen. Oj vad god den var! Kanske för att jag inte ätit paj på länge, men trattkantareller är ju så otroligt goda!
Botten för 2 "normala" pajer
- 400g vetemjöl
- 250g smör
- 4 msk vatten
Allt blandas till en deg. Förgrädda bottnen i 200 graders ugn i 15 minuter.
Fyllningen (även för LCHF pajen)
- 400g trattkantareller
- 4 lökar
- 170g bacon
- peppar
- 150g chèvre
- 250g räkor
- 1 burk tonfisk
- lite trattis och lökblandning
Såsen (även för LCHF pajen)
- 4 dl grädde
- 2dl crème fraîche
- 3 ägg
- svartpeppar
- paprika
- 200g riven ost
Stek kantarellerna, lökarna och baconen. Krydda. Häll i pajformarna och häll sist ovanpå såsen. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Det blev alltså tre pajer denna gång. Jättegott, alla åt med god aptit, både stora och små!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar