På dagis äter barnen alltid pasta på måndag, gröt på onsdag, soppa på torsdag. Tisdag och fredag kan menyn variera. Dessutom äter de alltid vegetariskt - och i mån av möjlighet också ekologiskt där.
Principerna för menyn är enligt följande, och utrymme finns alltid för variation...
- Måndag: gröt + matig sallad
- Tisdag: kött/fisk
- Onsdag: pastarätt
- Torsdag: pizza
- Fredag: gröt+ matig sallad
Måndag:
- Sallad( tomat, gurka, äpple, blandning av olika salladssorter, feta)
- Speltmannagrynsgröt
- Rågvetesemlor
- Kållåda med speltpärlor + lingon
- Sallad ( romainesallad, tomat, gurka, äpple, ärtskott).
- Färsk ananas till efterrätt
Onsdag:
- Lasagne
- Ångkokt broccoli
- Bärkvarg till efterrätt (kvarg, lingon, banan, jordgubbar)
- Pizza med tonfisk och maletkött
- Råkost ( riven morot, vitkål, krossad ananas)
Fredag:
- Risgrynsgröt med saftsoppa+ rågsemlor
- Fruktsallad
Låter förnuftigt :) Gör du semlorna själv, har du recept på dem isf? Ha en fortsatt trevlig vecka, Malin.
SvaraRaderaHej Malin! Jo jag bakar allt själv. Kolla i etiketterna under bröd och där frukostsemlor. De blir supergoda!
SvaraRaderaJag brukar variera sädesslagen i semlorna ganska friskt ibland,och de blir rätt så bra varje gång!
SvaraRadera