Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

söndag 26 februari 2012

Kladdkaka en söndagskväll

Ikväll ville sonen baka någonting, och gärna en kladdkaka. Oftast är det mellansonen som vill baka, så det var ju riktigt roligt att det var 7-åringen som tog initiativet idag. Han fick själv läsa receptet och sedan delegera uppgifter även till sina syskon som absolut ville vara med.
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl fullkornsspeltmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 1tsk vaniljsocker
  • mandelmassa

Smält smöret och chokladen. Vispa äggen och sockret och blanda i smörblandningen. Tillsätt sirap. Sedan de torra ingredienserna som du blandat ihop i en skild bunke. Häll i en form och dekorera med mandelmassa. Grädda i 180 grader ca 15 minuter.

3 kommentarer:

  1. Hej,

    Vad heter råsocker på finska i butiken? Var brukar du köpa detta socker? I bland blir jag lite snurrig på alla olika benämningar på finska och svenska när det gäller vissa produkter... /Vims Marie

    SvaraRadera
  2. Täysruokosokeri, muskocaadosokeri, intiaanisokeri. Vet faktiskt inte om det är någon skillnad på dessa, antagligen... Alltså det där bruna sockret som du kan hitta helt i vanliga matbutiker.

    SvaraRadera