- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl råsocker
- 2 msk sirap
- 1 dl fullkornsspeltmjöl
- 1 krm salt
- 1 krm bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- mandelmassa
Smält smöret och chokladen. Vispa äggen och sockret och blanda i smörblandningen. Tillsätt sirap. Sedan de torra ingredienserna som du blandat ihop i en skild bunke. Häll i en form och dekorera med mandelmassa. Grädda i 180 grader ca 15 minuter.
Hej,
SvaraRaderaVad heter råsocker på finska i butiken? Var brukar du köpa detta socker? I bland blir jag lite snurrig på alla olika benämningar på finska och svenska när det gäller vissa produkter... /Vims Marie
Täysruokosokeri, muskocaadosokeri, intiaanisokeri. Vet faktiskt inte om det är någon skillnad på dessa, antagligen... Alltså det där bruna sockret som du kan hitta helt i vanliga matbutiker.
SvaraRaderamuskovaadosokeri alltså.
SvaraRadera