Sonen önskade sig spenatplättar till lunch. Inte här hemma, men på dagis, så jag fick steka lite plättar förra natten. Som tur var, var hälften av dagisbarnen frånvarande, så de här 71 plättarna räckte bra till 7 hungriga barn, en ettåring och två vuxna.
- 250g djupfryst spenat
- en jättestor morot
- 50g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 9dl mjölk
- 10 ägg
Blanda en liten del av mjölken i vetemjölet+ saltet och när smeten är jämn, häll i resten av mjölken, smöret och sist äggen. Stek små plättar, det tar ungefär 1 minut/ 4 plättar. Jag gjorde både tjocka och tunna plättar, smeten räcker bra till kanske 90 tunna plättar. De var jättegoda och mycket enkla att göra. Själva stekningen tog givetvis mest tid :)
Spenatplättar är ju så gott:)
SvaraRaderaHåller fullständigt med :)
SvaraRadera