Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

fredag 15 januari 2010

Veganvänlig blåbärs- och hallonpaj


Hade en god kompis med barn på besök idag och rörde snabbt ihop till en smuldegspaj. Receptet är ur Smulpajer- nya och gamla favoriter för smulälskaren ( ICA) som vi köpt i Umeå 2006. Boken har en massa bra recept, denna kaka har vi gjort flera gånger redan. Min vana trogen har jag ändrat lite på det ursprungliga receptet. Så här gjorde jag:
Smuldeg
  • 3dl vetemjöl
  • 4,5dl havregryn
  • 1,5dl socker
  • (2krm salt)
  • 2tsk bakpulver
  • 3/4dl sirap
  • 1,75dl matolja ( jag använde olivolja)
Fyllning
  • 400g blåbär och hallon ( blir också jättegott med lingon eller röda vinbär!)
Gräddas i 175 grader i ca 20 minuter.
Gott med glass eller grädde till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar