Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

lördag 30 januari 2010

Sommarpaj mitt i vintern

Rabarberpaj...
... för att vi hade flera liter rabarber i frysen.
Ingredienser

  • 500 g rabarber
    1/2 msk potatismjöl
    1 tsk malen kanel
    4 msk strösocker

    Deg:
    2 1/2 dl havregryn
    1 1/2 dl vetemjöl
    1/2 dl strösocker
    125 g kallt smör
  • 0,5dl kokosflingor

    Gör så här

    Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor koka dem i socker några minuter, Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, kokosflingor och smör i en bunke och blanda till en smulig deg.  Lägg rabarbern i en stor pajform och fördela smuldegen över den. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Serveras med glass.
Pajen var helt ok, men absolut inte den godaste jag ätit. Kanske bara fel årstid för en sommarpaj? Eller så tycker jag bättre om rabarberpaj med ordentligt botten och rabarbern på. Jag tycker att den här smuldegen passar bättre med äppel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar