Här ett ketchup recept som funkar hos oss! 1 st äpple 1 st lök 1 st vitlöksklyfta 500 g tomater 1 msk ingefära, färskriven 1 tsk senapspulver 0,5 dl ättika 0,5 dl strösocker 1 tsk salt Skala och kärna ur äpplet. Skala lök och vitlök. Skär äpple, lök, vitlök och tomater i bitar. Blanda alla ingredienserna i en skål. Mixa ketchupen slät med mixer. häll blandningen i en gryta och låt koka utan lock ca 30 min. Låt ketchupen kallna!
Så här har min man gjort ketchup i säkert 15 år (själv äter jag den inte): tomatpuré på tub, en udd socker, lite salt, lite vinäger. Och en skvätt vatten. Man får smaka sig fram. Jag tror han lägger svartpeppar också men är inte säker. Håller några dagar i kylskåp.
Min vana trogen har jag nu blandat lite av båda recepten och håller på och koka min ketchup! Ska bli spännande och se hur den blir!
Som bas har jag det första receptet med 500g tomater, utan senapspulver, för det hade vi inte i skåpet. Tillsatte dessutom 150 tomatpuré i tub + 1 tsk senap.
Här ett ketchup recept som funkar hos oss!
SvaraRadera1 st äpple
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
500 g tomater
1 msk ingefära, färskriven
1 tsk senapspulver
0,5 dl ättika
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
Skala och kärna ur äpplet. Skala lök och vitlök. Skär äpple, lök, vitlök och tomater i bitar. Blanda alla ingredienserna i en skål. Mixa ketchupen slät med mixer. häll blandningen i en gryta och låt koka utan lock ca 30 min. Låt ketchupen kallna!
Så här har min man gjort ketchup i säkert 15 år (själv äter jag den inte): tomatpuré på tub, en udd socker, lite salt, lite vinäger. Och en skvätt vatten. Man får smaka sig fram. Jag tror han lägger svartpeppar också men är inte säker. Håller några dagar i kylskåp.
SvaraRaderaTack för recepten!
SvaraRaderaMin vana trogen har jag nu blandat lite av båda recepten och håller på och koka min ketchup! Ska bli spännande och se hur den blir!
Som bas har jag det första receptet med 500g tomater, utan senapspulver, för det hade vi inte i skåpet. Tillsatte dessutom 150 tomatpuré i tub + 1 tsk senap.