Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

söndag 13 mars 2011

Aloo Gobi


Jag har inte lagat så mycket etnisk mat, men nu blev jag inspirerad av en god vän som hade tillrett en Aloo Gobi, en indisk rätt med potatis och blomkål.
  • 1/2 dl olja
  • 1 stor hackad lök
  • 1msk kummin
  • 2tsk gurkmeja
  • 1tsk salt
  • chili enligt smak
  • 1 kruka koriander
  • 1 burk krossad tomat
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar
  • 1 blomkål
  • vatten
  • 2tsk garam masala

Hetta upp oljan i pannan. Stek löken mjuk och tillsätt kummin. Skär korianderstjälkarna i små bitar och lägg dem, gurkmeja, salt, chili, tomatkrossen och kryddorna. Skala och skär potatisen i små bitar och blomkålen i små buketter och lägg i pannan. Häll över så mycket vatten att allt täcks. Låt puttra tills potatisen är mjuk. Därefter tillsätt 2 tsk garam masala samt koriander bladen.
Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar