Jag har inte lagat så mycket etnisk mat, men nu blev jag inspirerad av en god vän som hade tillrett en Aloo Gobi, en indisk rätt med potatis och blomkål.
- 1/2 dl olja
- 1 stor hackad lök
- 1msk kummin
- 2tsk gurkmeja
- 1tsk salt
- chili enligt smak
- 1 kruka koriander
- 1 burk krossad tomat
- 2 msk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 3 potatisar
- 1 blomkål
- vatten
- 2tsk garam masala
Hetta upp oljan i pannan. Stek löken mjuk och tillsätt kummin. Skär korianderstjälkarna i små bitar och lägg dem, gurkmeja, salt, chili, tomatkrossen och kryddorna. Skala och skär potatisen i små bitar och blomkålen i små buketter och lägg i pannan. Häll över så mycket vatten att allt täcks. Låt puttra tills potatisen är mjuk. Därefter tillsätt 2 tsk garam masala samt koriander bladen.
Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar