- Botten
- 75g smör
- 1/2dl socker
- 1 ägg
- 1,5dl fullkornsvetemjöl
- 1tsk kardemumma
- 1tsk bakpulver
- Fyllning
- 250g brödost
- 200g lingon
- 1 ägg
- 1burk gräddfil
- 1dl socker
- 2tsk vaniljsocker
- 1 philadelphia färskost
Man kan ersätta gräddfilen med en extra philadelphia ost + ett till ägg. Det blir hur gott som helst, och jättebra konsistens.
Den här får alla tummar upp av mig! Största problemet är att jag inte kan sluta äta denhär när vi bakar den...
SvaraRaderaDet är väldigt olika smak på den här beroende av om man äter den ljummen eller kall. Låter man den inte stå en stund så har den en tendens att ramla i bitar om man försöker skära upp en bit.
Den här brukar dela upp våra gäster i dem som gillar skarpt och dem som inte kan tåla den (fast de brukar ju vara för artiga för att erkänna det)... Speciellt om vi råkat laga den på röda vinbär.