Matexperiment och Sapere

UPPTÄCK MATEN MED ALLA DINA SINNEN!!!

lördag 9 juli 2011

Mascarponemousse med jordgubbs-och rabarberkräm


Idag åt vi till efterrätt en mascarponemousse varvad med jordgubbs-och rabarberkräm. Riktigt fräscht och gott! Receptet hittade jag i MasterChef tidningen jag köpte i våras.
Börja med att koka upp en jordgubbs-och rabarberkräm och låt den svalna.
Blanda sedan ihop till mascarponemoussen. Denna räckte för 5 personer:
  • 3dl grädde
  • 1 burk mascarpone
  • 1dl pudersocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • skalet och saften av 1/2 citron
Vispa grädde, tillsätt mascarponen och socker. Blanda sist i citronen.
Varva med mousse och kräm om vartannat i ett genomskinligt glas. Mums! "Det var verkligen gott" sade den blivande skolpojken :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar